A programról

A Gyermekváros Egyesület tevékenységével a gyermekek szociális szükségleteit kívánja kielégíteni. A szociális szükségletek alatt a gyermekkori biztonságot, a megfelelő fejlődést, a társas szükségleteket, a „tartozni valahova”, egy közösség részévé válás, az elfogadás szükségleteit értjük.

Egyesületünk egy öt alkalomból álló rendezvénysorozat keretében erősíti a fiatalok esélyegyenlőségét.

Rendezvénysorozatunkkal ahhoz járulunk hozzá, hogy a gyermekek, különösen a hátrányos helyzetben lévő gyermekek fenti szükségleteire nyújtsunk megoldást, amely hozzájárul a megfelelő lelki fejlődésükhöz, hogy egészséges énképpel rendelkező felnőttekké, a társadalom elfogadott tagjaivá válhassanak. Programjaink elsősorban a gyermekotthonok lakóinak, valamely betegséggel, születési rendellenességgel küzdő gyermekeknek szólnak, de azokon bárki részt vehet, sőt törekszünk arra, hogy egészséges, vagy normál családi körülmények között élő gyermekekkel közösen valósuljanak meg. Ezzel is azt kívánjuk elérni, hogy az elfogadás erősödjön a ma fiataljaiban, hogy együtt tudjanak élni azokkal, akik különböznek tőlük.

Programjaink során pozitív példákat állítunk a gyermekek elé, sportolók meghívásával, különböző szakmák szakembereinek bevonásával is segítve, hogy célokat tűzzenek ki maguk elé, amelyek megvalósítására törekedhetnek további életük során.