Az akadály ne legyen akadály

A Gyermekváros Egyesület célja, az egyéni és vállaltai önkéntesség összefogásával minden gyermeknek egyenlő esélyt biztosítani egy boldogabb gyermekkorhoz.

Az “Akadály ne legyen akadály” projektünk keretében kiemelten szociális, kulturális és sport téren segítjük a gyermekek integrációját. Igyekszünk olyan lehetőségeket teremteni, ahol a hátrányos helyzetű gyermek kortársaikkal együtt vagy családi programok keretében kipróbálhatják képességeiket, eljuthatnak gyermek előadásokra, kulturális és szabadidős vagy sport rendezvényekre.

 A boldog gyermekkor egyik meghatározó eleme a család.

Jószolgálati akciók keretében fogadunk felajánlásokat (gyermekruhákat, játékokat, tankönyveket, iskolai felszereléseket, stb..) a családok, intézményben élő gyermekek támogatására.

2015. november 29-én, vasárnap a Debreceni Jégcsarnokban 30 hátrányos helyzetű családnak szerveztünk Adventi délutánt. A program során a meghívottak korlátlanul használhatták a jégpályát, a kicsiket és korcsolyázni nem tudókat önkéntesek bátorították, segítették. Aki elfáradt kreatív kézműves asztal mellett pihenhetett egy forró teával, vagy készíthetett saját adventi díszt.

A program végén a gyermekek mesekönyvet és játékot kaptak ajándékba, míg a családokat élelmiszercsomagokkal segítettük a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából.