Lehetsz bármi

2015. október 21.

Egyesületünk a debreceni Hallássérültek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény általános iskolai tanulóinak szervezett szakmai fórumot.
Az intézmény  diákjai, akik vagy hallássérültek (siket, nagyothalló), vagy ép hallásúak,de súlyos beszédzavarral küzdenek programunk keretében lehetőséget kaptak, hogy az őket érdeklő szakmákkal  közelebbről ismerkedhettek, és kipróbálhatták értelmi képességüknek megfelelően. A gyermekek maximális figyelmet kaptak a program során hiszen ez csak nekik szólt, speciális gyógypedagógia módszerekkel a helyes kommunikáció, a jól érthető hangos beszéd elsajátítása és aktív használata is cél volt miközben ismereteiket interaktív előadások és játékos feladatok formájában bővíthették.

Találkoztak iparművészekkel, ismerkedhettek népi kézművességgel, és búvárkodtak a természetben. A szakmai előadók, közreműködők mellet az IT Service önkéntescsoportja is közreműködött, akik kultúrális ismereteiket igyekeztek bővíteni a gyermekeknek játékos sorverseny formájában.